Äntligen!

Nu har Zlatan spelat sin första match i Barca-jersey och det gick helt enligt förväntan: 3-0 till Barcelona mot Athletic Club. Leo var helnöjd med Zlatan som assistent och gjorde de flesta målen. Zlatans första spanska mål lär inte dröja. Detaljer hittar ni på:

http://www.sport.es/alminuto.asp?op=partido&subOp=alMinuto&idPartido=665

Där kan ni sedan följa hela säsongen, mer än 70 matcher blir det. I år förväntas Barca sopa hem alla troféer igen som senast. By the way, Dani och Noelia var på CL-finalen i Rom i år och de är så små och söta så engelska fansen sög tag i dem och lyfle upp dem i luften och kysste dem trots deras Barca-kostymering. Det hade varit en trivsam och bra final för fotbollsälskare, inga knytnävar.

Varför blev jag då så plötsligt kunnig i Spanska La Liga? Jo igår var de två nyfunna vännerna här, Vikke och jag blev bekanta med dom i mangroveträsket i Sine Saulom deltat, närmare bestämt i Toubacouta på hotel Keur de Saloum. De är två spanska ungdomar, Dani som fyller 30 idag och hans sambo Noelia som fyller år 17 mars, nästan 30 år. Dom kom hit igår på natten klockan 3, jag plockade upp dom utanför Nirvana Club som är Det kända landmärket i Almadies. I natt vid ettiden skjutsade jag dom till flygplatsen för deras semester var slut efter att i tre veckor ha genomkorsat nästan hela Senegal med 7-sitsig djungeltaxi. Det är ett prisvärt sätt att resa här och rekommenderas varmt till ungdomar. Elin och Fredrik provade den modellen tor Toubab Dialauo och var nöjda.

Kul hade vi här hos oss, brunch med andra gäster också, ut i regnet därefter. Sedan inköp av färdigpizza och uppvärmning av Tessans afrolasagne som smakar hott och underbart. Även en pava bubbel köptes in så att vi fick en skvätt att förgylla födelsedagsstarten med vid midnatt. Vi åt även köttbular, rökt skinka och dadlar, det är ju ramadan nu och då måste man bara vräka i sig dadlar efter solens nedgång för att orka till nästa solnedgång.

Nu har jag och Vikke alltså löst frågan om logi när vi besöker Barcelona då är vi inbjudna att bo hos Noelia och Dani i deras hus.

Så här ser de ut:



Här är vi på väg i plast-pirougen in i mangroveträsket, närmast kameran en jättelycklig Vikke som döljer sina känslor väl. Till höger Dani vilket polisongen avslöjar. Justa bandanas bäres av spanjorer, Vikke som vanligt i farsans hatt. På kvällen delade vi bord och erfarenheter från våra resor och hade jättetrevligt. Därefter tog Vikke och jag en tropisk dusch i regnet som vräkte ned.

Hola Hola!

//Göran//

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0