Bostad


Intressant variant i Afrika 



Det är en fågel som fixat så bra

//FarSan//


Mangrove


Vi höll till ett par dagar i Sine Saloum deltat och såg oss omkring. Vi var över gränsen till The Gambia och fick stämplar i passen. Där vände vi vid färjan i Barta som tar en över floden till Bandjul, men det var inte alls så intressant som båtturen vi gjorde in i mangroven från vårt läger i Toubacouta.



Gambiansk gris på "plagen" vid Barta

I övrigt ger Gambia intryck av att vara som Senegal, bortsett från att det snackas engelska i stället för franska.



Agneta och Mats på väg in i mangroven och stillheten

Gott om mangrove är det i Sine Saloum deltat och det planteras ny där den blivit skövlad, till nytta för lokala fiskare, fågelliv och turister som trivs i träskmarkerna.



Längre in kommer man inte utan machete

Utan en kunnig skeppare och navigatör är man fort helt vilse ibland buskar och rötter som ser ut att kunna ta sig in i båten och bitas.



Det här var vår crew, justa grabbar

Vi tog oss ut på öppet vatten igen och besökte en ö uppbyggd av snäckor.



Landstigning på snäckön Bamboung

Vi tog en promenad runt på ön och såg bla jättestor baobab. Vi var ganska ensamma där ute i träsket men en fiskebåt och en annan turistbåt stötte vi på. Vi turister satt och glodde på fåglar som landade på en liten mangroveö för sin nattvila.



Ortsvanlig, för mig okänd fågel tar ett stadigt grepp kring mangroven i skymningen

Efter att fågelskådat så navigerades vi hem och hade en lugn kväll som enda gäster på Campement les Coquillages (som borde strykas ur The Lonely Planet för det håller på att upplösas till sand igen).

//FarSan//



En hälsning från ....





Vi var på en tur i träskmarkerna och stannade på en snäckö där guiden visade sig vara skrivkunnig



Vatten måste ofta hämtas i brunn av kvinnorna, männen gör ALDRIG sådant, jämlikhet vaddå?



Trivsamt i poolen med afrikansk Supernanny tycker kusinerna, rasism är ett ganska litet problem i Senegal

//FarSan//


Har ni gett upp?


Det var länge sedan jag skrev något här. Kanske har ni gett upp hoppet om att få läsa något nytt?

Saken är den att jag har haft gäster här i tre veckor och vi har mest varit ute hela tiden och inte suttit vid datorn. Två Road Trips har vi gjort, dels norrut till St Louis vid gränsen till Mauritanien och dels söderut in i The Gambia. Mycket intressant och jäkligt trevligt hela tiden med ett par Homies från Luleå kommun. Jag har lite foton att ladda upp, men det får bli i morgon för jag behöver rensa bland all dessa och välja ut några intressanta.

Jag har också en plan: Den 4 mars landar jag på ARN och besöker Flickorna, det blir kärt återseende. Sedan gör jag en snabb visit hos Mor, Syster och annan släkt i GBG. Därefter truckar jag med Chevan upp till Norrbotten och träffar Sönerna och andra vänner samt kollar upp mitt basläger där. Det blir härligt med riktig vinter och varma kläder. Här i Senegal har vi bara dålig vinter, ca 17 grader som lägst men inga vinterkläder, ingen värme i huset och bara kinesiska filtar av acryl att huttra under.

Jag hör av mig, I´ll be back!

//FarSan//


RSS 2.0